Contactadvertentie

Contactadvertentie

Een contactadvertentie is een zoekertje dat men plaats in een tijdschrift of online, waarbij men op zoek is naar contact met gelijkgestemden, hetzij voor vriendschap, hetzij voor seks.

Natuurlijk wens je zoveel mogelijk reacties te krijgen op je contactadvertentie en daarom is het belangrijk om even na te denken over de inhoud en tekst van je contactadvertentie.

Het is belangrijk dat je jezelf kort voorstelt in je contactadvertentie, maar je moet ook duidelijk maken waar je naar op zoek bent.

Contactadvertenties vond men vroeger vooral in tijdschriften en kranten, maar nu vind je op internet een ruim aanbod aan sites, gespecialiseerd in contactadvertenties.

Opbouw van je contactadvertentie

De titel of eerste lijn van je contactadvertentie:

De eerste lijn is een “eyecatcher” en moet

  • ofwel gewoon, eenvoudig en duidelijk zijn, bijvoorbeeld: “Man zoekt”, of “Vrouw gezocht” zodat men onmiddellijk weet waarover de contactadvertentie gaat
  • ofwel heel origineel zodat men geneigd is om de contactadvertentie volledig te lezen.

Verkoop jezelf in je contactadvertentie:

Geef een korte en duidelijke voorstelling van jezelf in je contactadvertentie. Ellenlange contactadvertenties worden niet gelezen, je bent beter “straight to the point” maar toch origineel. In duidelijke en correcte taal schrijf je wat persoonlijke informatie, zoals je uiterlijk, je interesses,…

Vervolgens leg je in je contactadvertentie even kort en bondig uit wat je zoekt, maar probeer dit niet teveel te beperken. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om te zoeken naar “een blondje van 24 jaar tussen 1m65 en 1m70”. Dit resulteert gegarandeerd in weinig reacties op jouw contactadvertentie.

Het is altijd aangenaam wanneer je een foto bij je contactadvertentie bijvoegt, maar zorg er wel voor dat het een mooie foto is van goede kwaliteit, anders kan je contactadvertentie het omgekeerde effect hebben.

Geef in je contactadvertenties ook meerdere mogelijkheden waarop men jou kan contacteren, zoals een GSM-nummer en/of een FMS-code en/of een emailadres. Contactadvertenties die een GSM-nummer publiceren maken meest kans op reacties.

Reacties op je contactadvertentie

Wanneer je dan gecontacteerd wordt naar aanleiding van je contactadvertentie, wees dan steeds beleefd, correct, begripvol en attent, zowel in een bericht, email en vooral aan de telefoon. Toon interesse in de persoon die reageert op jouw contactadvertentie en gebruik correcte taal, zonder vulgair te zijn.